13 Mar

Dieta Kopenhadzka- szczegóły

Dieta Kopenhaska, nazywana czasami dieta Kopenhadzka to dieta 13 – dniowa, która zmienia w naszym organiźmie przemianę materii. Trwa dokładnie trzynaście dni i nie można jej ani skracać, ani przedłużać, a jeśli będziemy sie dokładnie trzymać jej trzynastodniowego planu zaraz po jej zakończeniu przez około dwa lata nasza przemiana materii będzie na tyle uregulowana by nie przytyć.

Dieta Kopenhadzka to jedna z bardziej rygorystycznych diet jakie proponujemy Państwu w naszym serwisie wszystkim, którzy chcą szybko schudnąć. Jest to dieta rygorystyczna dlatego, że jeśli podczas tej diety napijemy sie choćby jeden raz lampkę wina, weźmiemy do ust gume do żucia czy też słodycze albo inne produkty nie przepisane w diecie w tym samym momencie można uznać dietę za przerwaną. Oprócz tego, że dieta kopenhaska jest rygorystyczna to jest to także krótka dieta. To tylko trzynaście dni, to szybkie odchudzanie by zrzucić 5, 10, 5 a nawet i 20 kilogramów.

A oto dieta kopenhadzka i jej 13 dniowy plan:

Dzień 1 i dzień 8

Śniadanie: filiżanka kawy i kostka cukru. Obiad: 2 jaja na twardo, szpinak gotowany i 1 pomidor. Kolacja: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną.

Dzień 2 i dzień 9

Śniadanie: filiżanka kawy i kostka cukru. Obiad: 1 duzy befsztyk, sałata z olejem i z cytryną. Kolacja: 1 plaster szynki, 2 lub 3 szklanki jogurtu naturalnego.

Dzień 3 i dzień 10

Śniadanie: filiżanka kawy, kostka cukru i jedna grzanka. Obiad: gotowany szpinak, 1 pomidor i 1 świeży owoc. Kolacja: 1 plaster szynki, dwa gotowane jaja oraz sałata z olejem i z cytryną.

Dzień 4 i dzień 11

Śniadanie: 1 filiżanka kawy i jedna kostka cukru. Obiad: tarta marchewka, jajo na twardo, i kubek chudego twarożku. Kolacja: salatka owocowa i dwie lub trzy szklanki naturalnego jogurtu.

Dzień 5 i dzień 12

Śniadanie: jedna duża utarta marchewka z cytryną. Obiad: duża ryba. Kolacja: 1 befsztyk, sałata i brokuły.

Dzień 6 i dzień 13

1 filiżanka kawy i jedna kostka cukru. Obiad: kurczak, sałata z olejem i z cytryną. Kolacja: 2 jajka na twardo i marchew.

Dzień 7

Śniadanie: kubek herbaty bez cukru. Obiad: chude grilowane mięso. Kolacja: nic.

Jeśli podczas diety czujemy głód najlepiej wypijać wtedy szklankę wody. Oczywiście podczas stosowania tej diety należy bardzo dużo pić. Kolacje można tu zamieniać z obiadem jednak tylko w ramach danego dnia. Jeśli naszą kuracja odchudzająca zostanie przerwana zanim minie 6 dni od nowa można ja powtórzyć dopiero po trzech miesiącach. Jeśli dietę zakończymy sukcesem po raz kolejny można ja zastosować po upływie jednego roku. Zaleca sie natomiast stosowanie tej diety co dwa lata.

Mówi się, że dieta kopenhaska w latach osiemdziesiatych była znana jako dieta Kliniki Mayo. Można ją także znaleźć w wyszukiwarkach internetowych pod nazwą „dieta na przemianę materii”, albo „trzynastka” ze względu na jej trzynastodniowy okres trwania. Często znaleść można nieco przekręcone jej nazwy jak dieta kopenchadzka, dieta kopenchadzka, dieta kopenhacka.

Dieta kopenhaska stosowana według planu dostarcza organizmowi około 800 do 100 kalorii. Mimo więc, że rygorystyczna nie jest bardzo mocno wycieńczająca. Warto jednak podczas jej stosowania łykać jakieś tabletki wielowitaminowe. Najtrudniej jest przez pierwsze dni diety i wtedy wówczas odczuwa się największy głód, jednak po kilku dniach to uczucie znika zamieniając sie w radość i euforię w związku z gubionymi kilogramami. Dieta kopenhaska to dieta w której potrzebna jest nam tabela kalorii, nie potrzebny nam jest indeks glikemiczny tylko trzynastodniowy rygorystyczny ale niezbyt udziwniony plan.

Similar Posts:

    Nie ma podobnych

Jedna myśl na temat “Dieta Kopenhadzka- szczegóły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *