29 Sty

Dieta Kopenhaska

jedzenie5Dietę Kopenhaską mogą stosować tylko osoby zdrowe, maksymalnie przez 13 dni i nie częściej niż raz na 2 lata. Ma wspomóc przemianę materii i zmienić upodobania smakowe. Dieta jest monotonna – jej podstawą są głównie: mięso, jaja, sałata i czarna kawa – stąd jej dłuższe stosowanie może doprowadzić do niedoborów pokarmowych. Część osób miewa w jej trakcie silne zawroty głowy, charakterystyczne dla głodówek.

Efekt tej diety jest równie szybki co krótkotrwały. Dieta zapewnia minimalną ilość węglowodanów, organizm szybko się odwadnia i rzeczywiście, na wadze wygląda to dość imponująco. Jednak kilka dni po skończeniu diety, kiedy wracamy do „normalnego” menu, zawartość wody w naszym organizmie zaczyna się zwiększać i kilka dopiero co zgubionych kilogramów zwykle powraca.

Similar Posts:

    Nie ma podobnych

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *