Dieta winogronowa

Max. 10 dni tylko winogrona, najlepiej czarne – należą do najbardziej wartościowych, pod względem leczniczym, produktów żywnościowych. Sok z surowych winogron bywa nazywany „wegetariańskim mlekiem”, ponieważ może on utrzymać przy życiu niemowlęta pozbawione mleka matki, jest przy tym znacznie bardziej godny polecenia niż pasteryzowane mleko krowie. 

Ciemne winogrona wykazują silne działanie odtruwające, szczególnie w stosunku do układu pokarmowego, wątroby, nerek i krwi. Chcąc to działanie skutecznie wykorzystać, oprócz soku i miąższu należy dokładnie gryźć i połykać także pestki i skórki, które zawierają biologicznie aktywne związki o właściwościach odtruwających. Ponadto winogrona alkalizują przewód pokarmowy i krew, co jest niezwykle pożądanym efektem w czasach powszechnej kwasicy. Biegunka i złe samopoczucie, na które ludzie dość często narzekają w pierwszych dniach kuracji winogronowej, są spowodowane silnymi właściwościami odtruwającymi winogron: im gorzej się czujesz tym większe zatrucie organizmu.

poprzednia dieta to dieta  F.X. MAYRA

Similar Posts:

    Nie ma podobnych

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*